Educație vizuală – de la Nikon
Cu două zile în urmă, compania SKIN, unic importator al produselor Nikon în România, a inaugurat primul Centru de Educație Vizuală pentru liceeni din țara noastră. Acesta este găzduit de Colegiul Național Ion Neculce din București. Aici, elevii pot învăța atât fotografie, cât și film sau grafică.
În cei cinci ani de când există pe piața românească, Nikon s-a preocupat de crearea unit comunități de fotografi, ajutându-i pe aceștia să descopere secretele acestei arte și să se perfecționeze continuu. Pentru aceasta, compania a organizat workshopuri, seminarii, întâlniri cu fotografii și alte evenimente de acest gen. De asemenea, a fost creată și comunitatea online a Nikoniștilor: www.nikonisti.ro. Demersurile au avut ca scop și educare publicului, dar cu două zile în urmă acesta a fost întregit de o nouă inițiativă.
Miercuri a fost inaugurat la București Centrul de Educație Vizuală de la Colegiul Național Ion Neculce. Acesta este un studio – laborator de fotografie, dedicat tuturor elevilor. Aici, liceenii au ocazia să învețe arte vizuale și să experimenteze noi tehnici. Centrul pune la dispoziția elevilor un studio foto complet echipat și accesorizat, plus o multitudine de aparate foto Nikon, începând de la P7100 și până la D7000. Gama obiectivelor puse la dispoziția elevilor include Nikkor 85 mm f/1,8 și Nikkor 40 mm f/2,8.
În acest centru pentru elevi vor fi organizate workshopuri și seminarii tematice, elevii având ocazia de a învăța de la cei mai renumiți fotografi români. Temele abordate la aceste seminarii vor fi foarte diverse, iar cele mai bune imagini realizate de către elevi vor fi expuse în cadrul unor expoziții periodice. Cei mai talentați dintre elevi vor avea ocazia de a participa la workshopuri avansate și de a utiliza studioul pentru realizarea unor proiecte personale.
Pentru a expune lucrările realizate, a comenta și a schimba opinii, a fost creată și o pagină de Facebook dedicată acestui centru pentru elevi: SUNT Creativ. Aici veți putea admira lucrările elevilor, realizate prin prisma unor minți juvenile, încă neafectate de realitatea înconjurătoare.